open-navfaktor-logo
search
Na saslušanju
Detalji pucnjave na Ciglanama: Pripadnica Oružanih snaga suprugu pucala u stomak
Ajla Sadiković, vojnik I klase OSBiH, najvjerovatnije će se teretiti za pokušaj ubistva
24.07.2019. u 16:18
get url
text

Žena koja je jutros na parkingu na Merhemića trgu u sarajevskom naselju Ciglane iz pištolja ranila svog supruga pripadnica je Oružanih snaga BiH, saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi ovog slučaja.

Riječ je o, nezvanično, Ajli Sadiković, vojniku I klase OSBiH, koja je na svog supruga Denisa nakon svađe i tuče na parkingu potegla pištolj "tetejac", a za koji policija provjerava da li se radi o nelegalnom oružju.

Sukobu su kumovali narušeni odnosi među njima, a u toku je bila brakorazvodna parnica.

Iz Ministarstva odbrane su nam kazali kako MUP Kantona Sarajevo nije zvanično obavijestio Vojnu policiju OSBiH da je u incidentu učestvovala njihova pripadnica.

- Ukoliko dobijemo takvu informaciju, onda ćemo izaći u javnost sa potrebnim podacima - kazala je za Faktor glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su za Faktor da je uviđaj na mjestu gdje je došlo do pucnjave završen, a da je osumnjičena u prostorijama MUP-a KS, gdje se trenutno nad njom vrši krim-obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu KS.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, njoj će najvjerovatnije na teret biti stavljen pokušaj ubistva, budući da je supruga pogodila u stomak. Radi se o prostrijelnoj rani, a policija je tokom uviđaja tragala za zrnom koje je prošlo kroz tijelo ranjenog Denisa.

{$galerijaFotografija}

Svjedoci incidenta iz bašti obližnjih kafića ispričali su da je pucnjavi prethodila žestoka svađa supružnika, od koje se "orilo cijelo naselje", nakon čega se čuo jedan pucanj.

Ženu je razoružao policijski službenik iz Starog Grada, koji se slučajno zadesio na mjestu događaja i koji nije bio na dužnosti, nakon čega su je uhapsili pripadnici nadležne policijske uprave.

Ranjenog muškarca preuzeli su pripadnici Hitne pomoći, koji su ga prevezli na KUM KCUS-a, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, te je zadržan na liječenju. 

Istraga svih okolnosti ovog događaja je u toku. 

Pucnjava Merhemica trg 24.07.2019
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.