open-navfaktor-logo
search
Poruka frazeologu
Dević: Konaković je galamio zbog Butmira, a sad mu profesor može voditi Sarajevo-šume
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je jučer da će za v. d. direktora Sarajevo-šuma biti imenovan Amar Dovadžija (NiP).  
10.04.2021. u 10:37
get url
text
get url
text

Statut Sarajevo-šuma nalaže da osoba koja se imenuje mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci, te tri godine na rukovodećoj poziji. Također, nalaže da mora imati stručna znanja iz ove oblasti.

Imenovanje Dovadžije na društvenim mrežama je prokomentirao i Mahir Dević, šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, naslovivši svoj post sa "Reče slatkorječivi frazeolog!!!". 

- U Poljoprivredno dobro Butmir na čelo firme ste imenovali profesora bosanskog jezika", ovako je govorio Elmedin Konaković, šef M:tel koalicije, ove što trče u zagrljaj Banjoj Luci, a ismijava generala Armije RBiH. Govorio je Dino i o mladim kadrovima, a postavlja samo one koji imaju po 50, 10 ili 15 godina staža na budžetu - stoji na njegovom Facebook profilu.

Na slici koju je Dević objavio prikazana je komparacija Alena Haskovića, magistra šumarstva i dobitnika Zlatne značke UNSA, čija je kandidatura odbijena i Amara Dovadžije, koji uopće ne ispunjava uslove za rukovodeću poziciju u ovom preduzeću.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.