open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Dević pozvao Fortu da podnese ostavku: Zarobljeni ste derivatima SDA, jedna ministrica najavila ostavku
Mahir Dević, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, pozvao je kantonalnog premijera Edina Fortu da podnese ostavku.
08.07.2021. u 13:02
get url
text

- Da spasite i sebe i nas i Skupštinu KS od svih dešavanja koja su se najbolje mogla vidjeti i u nastupu uvaženog zastupnika Poturka, da ozbiljno razmislite da podnesete ostavku na poziciju premijera KS i da omogućite da se imenuje nova ekspertska Vlada.

Mi iz Kluba SDA ne mislimo da imate lošu namjeru, mislimo da imate dobru namjeru, ali da ste zarobljeni od strane derivata SDA i da ne možete biti efikasni i pružiti neki napredak. Ozbiljno razmislite da spasite i sebe, građane KS. Ne treba mi odgovor, treba mi da o ovome razmislite - kazao je Dević.

Upitao je premijera Fortu da li je tačno da će Melika Husić-Mehmedović podnijeti ostavku na mjesto ministrice visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.

Naime, na današnjoj sjednici Skupštine KS trebao bi se razmatrati Zakon o visokom obrazovanju koji je naišao na brojne kritike, a što se smatra razlogom za najave za ministricinu ostavku.

Forto je odgovarajući na pitanje zastupnika Devića kazao kako je ministrica najavila mogućnost davanja ostavke, ali da će se obratiti zastupnicima kada se bude razmatrao Nacrt zakona o visokom obrazovanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.