Na ovu informaciju reagovao je i direktor FUP-a Vahidin Munjić. Ističe kako će se provjeriti da li je Radoičić kupovao oružje na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine.

- Federalna uprava policije poduzet će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti - rekao je Munjić, piše N1.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je izjavio da "s obzirom na to da još ne znamo da li su uopće tačne tvrdnje o navodnoj kupovini oružja na teritoriji BiH, u ovom momentu ne mogu davati preciznije komentare".

- Pustimo bosanskohercegovačke istražne organe da utvrde činjenično stanje - rekao je Isak, prenijela je Fena.

Radoičić je u petak, preko svog advokata Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za oružani sukob u selu Banjska, a narednog dana je saslušan u policiji u svojstvu građanina. Nakon njegovog saslušanja, saopćeno je i da slučaj sukoba u Banjskoj preuzima beogradsko Više javno tužilaštvo u Beogradu u kojem je danas saslušan.