Premijera

Dokumentarac o Ivici Osimu otvara sedmi Simposar

Objavljeno: 01.11.2018. u 14:23

Dokumentarni film "Švabo u Sarajevu" će biti prikazan sutra u Bosanskom kulturnom centru u 18.45 sati

FOTO: fena

Sedmi međunarodni sportski simpozij Simposar bit će otvoren sutra premijerom dokumantarnog filma Sabahudina Topalbećirevića "Švabo iz Sarajeva", koji govori o životu jedne od najvećih sportskih fudbalskih legendi BiH i bivše Jugoslavije, Ivici Osimu.

Topalbećirević, osnivač i direktor Simposara, naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da će u subotu gosti simpozija između ostalih biti selektor BiH Robert Prosinečki, selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Davor Šuker, košarkaški velikan Željko Pavličević i drugi.

- Film o Švabi mi je najdraži. Uzeli smo najveću salu u Sarajevu, salu koja prima 1.000 ljudi i ja se opet bojim da će biti premala za film o Ivici Osimu - izjavio je Topalbećirević.

Fudbalska legenda Refik Šabanadžović istaknuo je da mnogo toga duguje Ivici Osimu.

- Sve što sam naučio o fudbalu, ali i o tome kako biti čovjek, naučio sam od Osima. Da nisam imao te prve korake s njim u Sarajevu, teško da bih imao ovakvu karijeru - kazao je Šabanadžović.

Dokumentarni film "Švabo u Sarajevu" će biti prikazan sutra u Bosanskom kulturnom centru u 18.45 sati.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije