open-navfaktor-logo
search
Misa u Mostaru
Don Luka Pavlović: Među onima koji su protestirali u Sarajevu su sinovi i kćeri komunista koji su ubijali nevine Hrvate
U Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru je u nedjelju, 17. maja, održano sveto misno slavlje, koje je predvodio don Luka Pavlović, katedralni župnik iz Mostara.
20.05.2020. u 21:54
get url
text
Don Luka Petrović
Don Luka Petrović

Pavlović se zahvalio Radioteleviziji Herceg-Bosne (RTVHB) jer prenosi misu, a naročito jer je u subotu prenosila misu iz Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, koja je bila posvećena pripadnicima ustaškog porketa koji su stradali u Bleiburgu.

- Mi smo imali sinoć (subota, op.a.) misu ovdje u Katedrali za sve naše poginule na križnim putevima. Vidjeli smo onu bruku iz glavnog grada BiH, gdje su hiljade došle na one ulice da protiv mise i Katoličke crkve protestiraju i vrijeđaju – kazao je don Luka Pavlović.

Dodao je kako je vidio jednu osobu koja je vikala i nazivala kardinala svinjom, te prijetio da će ga "ovih dana ubiti".

- To su ti mirotvorci, antifašisti. Među onima tamo koji su protestirali su sigurno sinovi i kćeri mnogih komunista partizana koji su učestvovali u ubistvu nevinih Hrvata na križnom putu. Protiv njih bi trebala ova država podnijeti krivičnu prijavu za zločine koje su učinili i za penzije koje primaju preko 70 godina. I oni imaju nešto reći – zaključio je don Luka Pavlović.

Don Luka Pavlović je, podsjećamo, predvodio molitvu za Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca koji je ispijanjem otrova izvršio samoubistvo po izricanju presude pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.