open-navfaktor-logo
search
Indiana
Dostavljač pizze utrčao u zapaljenu kuću kako bi spasio petero djece: Uradio bih to ponovo
Dostavljač pizze spasio je živote dvoje djece i troje tinejdžera nakon što ih je izvukao iz zapaljenog doma.
18.07.2022. u 09:15
get url
text
Požar u kući u Indiani

Nikolas Bostic (25) prolazio je pored kuće u gradu Lafayette, u američkoj državi Indiana, kada je ugledao da kuća gori i utrčao unutra. Pomogao je u spašavanju života 18-godišnjaka i dvoje 13-godišnjaka, te dvoje djece od jedne i šest godina.

Četvoro mladih bili su braća i sestre, a jedan od 13-godišnjaka je bio prijatelj koji je prespavao na imanju, naveli su zvaničnici.

Bostic, koji nije mogao nazvati hitnu jer nije imao telefon kod sebe, ušao je kroz stražnja vrata kuće i otrčao gore gdje je zatekao djecu, izvodeći ih iz kuće. Ali kada je izašao, rečeno mu je da je šestogodišnja djevojčica još uvijek na imanju, pa je otrčao nazad u kuću da je pronađe, piše Unilad.

Uprkos gustom dimu Bostic je pronašao djevojku i razbio prozor kako bi oboje mogli izaći.

Pružena mu je pomoć u bolnici zbog ozbiljne posjekotine na ruci i udisanja dima, navodi policija Indijane, ali je u međuvremenu otpušten.

U razgovoru za ABC7 Chicago, Bostic je ispričao o svojim herojskim postupcima.

- Drago mi je što sam bio tamo u pravo vrijeme, na pravom mjestu. Uradio bih to ponovo. Znao sam šta rizikujem. Znao sam da bi u idućoj sekundi to mogao biti moj život. Ali svaka sekunda se računala - rekao je.

Poručnik policije Lafayette Randy Sherer potvrdio je da je požar izbio oko 12:30 ujutro 11. jula i nazvao je Bosticeve postupke kao "herojske".

Sherer je također rekao da su sva djeca dobro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.