open-navfaktor-logo
search
Za nove generacije
Druženje sa građanima Vogošće: Na kafi sa Damirom Marjanovićem i Zlatkom Miletićem
Politička inicijativa Za nove generacije održala je druženje s građanima Vogošće. Piti kafu i razgovarati je poseban ćejf koji zahtjeva dobro društvo, dobru atmosferu i zanimljive goste, a danas je tako bilo na događaju političke inicijative Za nove generacije.
18.09.2022. u 19:04
get url
text

Koordinator prof. dr. Damir Marjanović i zastupnik u Domu naroda Zlatko Miletić, zajedno s gostima, stanovnicima općine Vogošća, razgovarali su o raznim temama, a najviše o programu, prijedlozima i rješenjima za bolju Bosnu i Hercegovinu.

Marjanović je naglasio da je Vogošća jedna od najmlađih općina u BiH po prosječnoj dobi stanovnika. Pravi mali baby boom i izvor novih generacija. Saradnjom kantonalnih općinskih ali i viših nivoa vlasti moramo sve poduzeti da mlade obitelji i budućnost ove države imaju kvalitetan život. Fokus definitivno mora biti na poboljšanju kvalitete obrazovnih institucija u Vogošći,  ali i sadržaja za mlade obitelji te saobraćajne povezanosti sa centrom. Tako ćemo zadržati i nove generacije studenata I radnika na ovim prostorima.

Zlatko Miletić je rekao da je bilo vrlo ugodno razmijeniti mišljenje sa sugrađanima/kama o akt pitanjima u Bosni i Hercegovini, Federaciji BIH, Kantonu Sarajevo i opštini Vogošća. Zahvalio se svima na dolasku i ukazanom povjerenju, te naglasio da se posebno zahvaljuje gostima koji su sa područja Srebrenice i Istočne Bosne, a nastanjeni u Sarajevu, i obećao da će oni biti poseban prioritet.

Zaključak jednog ugodnog druženja i razmjene mišljenja, uz pozitivnu energiju i glas sugrađana/ki, jeste da je vrijeme da političari počnu da služe, ne da vladaju, i da je vrijeme Za nove generacije da budu ključni donosioci odluka i novih politika nakon Izbora 2022. godine, istakao je Miletić, saopćeno je iz inicijative Za nove generacije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.