open-navfaktor-logo
search
Odluka Suda
Dugovala mu novac: Određen pritvor Sarajliji koji je na radnom mjestu pucao u bivšu
Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor 41-godišnjem Elviru Hajdareviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva J. K., sa kojom je ranije bio u vezi, potvrđeno je za Faktor iz Suda.
08.12.2020. u 15:38
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, podsjećamo, pritvor je zatražilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza i utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi ukoliko bi bio pušten na slobodu, mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo.

Hajdarević se sumnjiči da je u subotu, nešto poslije 12 sati, u Semizovcu, općina Vogošća, došao na radno mjesto J. K. sa kojom je ranije bio u vezi, te u nju ispalio više hitaca iz pištolja.

Od nje je, kako smo ranije objavili, tražio da mu vrati novac, koji joj je ranije dao.

Nakon što mu je rekla da nema, izvukao je pištolj i pucao u njenom pravcu.

Jedan metak ju je okrznuo po vratu, dok je zadobila još par prostrijelnih povreda, koje su okarakterisane kao teške i opasne po život.

Hajdarevićev advokat Ermin Gačanović rekao nam je da rješenje Suda o pritvoru još nije dobio.

Kazao je da njegov branjenik prilikom saslušanja u Tužilaštvu i na ročištu u Sudu zasad nije iznosio svoju odbranu, što ne znači da u kasnijoj fazi postupka neće.

Advokat smatra da postoje određene olakšavajuće okolnosti koje bi mogle ići u prilog Hajdareviću.

On je, inače, do ovog slučaja, bio neosuđivan i nije imao problema sa zakonom.

Advokat Ermin Gačanović    FOTO: ARHIV

Navode o novčanim dugovanjima oštećene prema Hajdareviću advokat nije želio komentirati, kazavši da se one zasad mogu tretirati kao spekulacije.

- Postoji geneza tog nekog njihovog odnosa, ali ipak trebamo poštovati i žrtvu i vidjeti šta će dalje biti sa njom - kazao je, između ostalog, Gačanović.

Povrijeđena žena, podsjetimo, zadržana je na liječenju u KCUS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.