open-navfaktor-logo
search
Pretresi na Soukbunaru
Epilog akcije u Sarajevu: Opet "pao" stari policijski znanac, pronađena veća količina spida i automatsko oružje
Sarajevski policajci uhapsili su dvije osobe, te oduzeli veću količinu spida i automatsku pušku u akciji koju su pod nadzorom Tužilaštva KS u popodnevnim satima proveli na području općine Centar.  
13.03.2023. u 20:17
get url
text

Kako je za Faktor potvrdila glsnogovornica Uprave policije MUP-a KS Mersiha Novalić, uhapšeni su S. M. (1995) i H. Z. (1990), obojica iz Sarajeva.

- Oni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droge, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Na području općine Centar izvršeni su pretresi dva stambena objekta i dva motorna vozila. Tom prilikom u jednom od pretresenih vozila pronađena je jedna automatska puška, određena količina municije, te više kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid - kazala je Novalić. 

Dodala je da su se sve aktivnosti provodile u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, te da su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo gdje će nad njima biti nastavljena kriminalistička obrada.

Nezvanično saznajemo da je oduzeto oko tri kilograma spida.

Kako Faktor također nezvanično saznaje, jedan od uhapšenih je Haris Zuko, stari policijski znanac, koji je više puta hapšen i pritvaran, uglavnom zbog razbojništava.

Između ostalog, hapšen je zbog oružane pljačke trgovine Amko Komerc u sarajevskom naselju Širokača, kada je tokom intervencije ranjen zaštitar Nove Game Alija Jašarević. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.