Tuzlanski kanton

Fazlić o formiranju vlasti: Neformalni razgovori su u toku, uskoro zvanični sastanci

Objavljeno: 23.05.2019. u 17:59 Autor: J. B.

SDA već ima spremnu platformu i program za novu vlasti i to će biti temelj za konkretan i brz dogovor o vlasti u TK - kaže Fazlić

Amir Fazlić, povjerenik u Kantonalnom odboru SDA TK

Nakon što je SDP, kao relativni pobjednik, iscrpio sve mogućnosti da formira novu Vladu TK, SDA preuzima incijativu u procesu formiranja vlasti. Već vodimo neformalne razgovore u Tuzlanskom kantonu, a vrlo brzo trebali bi uslijediti i zvanični sastanci sa strankama koje su potencijalni partneri, potvrdio je za Faktor povjerenik u Kantonalnom odboru SDA TK Amir Fazlić.

- Mi imamo koalicioni sporazum sa Strankom za BiH, dogovor sa DF-om, a slijedi i dogovor sa SBB-om na nivou države i FBiH, pa očekujemo da se to prenese i na naš kanton. Nismo isključili ni druge stranke kao potencijalne partnere, tu prije svega mislim na PDA. Čekali smo da SDP iscrpi sve mogućnosti i mislim da je vrijeme da mi preuzmemo taj proces - kaže Fazlić.

On ističe da je vrijeme da građani TK dobiju novu vlast, jer sve predugo traje, a svi veliki projekti su, praktično, na čekanju.

- Mi smo zaista dugo čekali, bili smo korektni i prema SDP-u, koji je imao svoju priliku. SDA već ima spremnu platformu i program za novu vlasti i to će biti temelj za konkretan i brz dogovor o vlasti u TK - zaključio je Fazlić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije