open-navfaktor-logo
search
Komšić pokrovitelj
Godišnjica Igmanskog marša: Dolaze i antifašisti iz regije, ali i Italije, Rusije, Austrije
Željko Komšić bit će generalni pokrovitelj ovogodišnjeg "Igmanskog marša", koji će biti održan 25. januara 2020.
15.01.2020. u 14:58
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR). Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkom djelovanju na jačanju antifašističkih ciljeva i ideja.

Delegacija SABNOR-a, koju su činili Ibrahim Čomić, akademik Mirko Pejanović i general Mustafa Poturak, upoznali su predsjedavajućeg Komšića sa planom organizacije obilježavanja godišnjice "Igmanskog marša". Istaknuli su da na ovogodišnjem najmasovnijem okupljanju antifašista u regiji očekuju posjetioce iz regije i iz Austrije, Italije i Rusije.

Predsjedavajući Komšić je zahvalio predstavnicima SABNOR-a na njihovoj predanosti i radu na očuvanju istinskih antifašističkih i civilizacijskih vrijednosti. Istaknuo je da su pojavni oblici fašizma, nažalost, prisutni i danas u našoj zemlji, ali i širom Evrope, te je zbog toga od izuzetne važnosti u Bosni i Hercegovini neprekidno jačati borbu protiv fašizma, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Željko Komšić bit će generalni pokrovitelj ovogodišnjeg "Igmanskog marša", koji će biti održan 25. januara 2020. godine na Igmanu – Veliko polje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.