Ta firma u vlasništvu je narodnog poslanika Predraga Nešića koji je i brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a koji bi trebao biti novi ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, javlja gerilainfo.

Prema izjavama datim policiji vozila su u ulici Sarajevske brigade u Istočnom Novom Sarajevu parkirana 14. januara u 22 sata. Požar na vozilu je lokalizovan jutros u šest sati intervencijom Vatrogasne brigade grada Istočno Sarajevo. Na licu mjesta su i pripadnici policijske uprave iz tog grada.

- U ulici Sarajevske brigade u Istočnom Novom Sarajevu gorio je jedan terenski automobil, ne više. Na terenskom vozilu izgorio je prednji dio. Dojavu o požaru smo dobili u 5.45 sati, a intervencija je završena u 6.25. U intervenciji je učestvovala jedna vatrogasna ekipa - rekli su za Faktor iz Vatrogasne brigade grada Istočno Sarajevo.

Predrag Nešić najpoznatiji je kao brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u avgustu prošle godine Nenadu Nešiću dodijelilo zaštitu. Nešić je tvrdio da mu je ugrožena bezbjednost i zato je 3. augusta 2022. godine tražio policijsku zaštitu.