open-navfaktor-logo
search
Brza reakcija policije
Gost "Igmana" o uhapšenom trojcu: Provocirali su, dizali tri prsta i pokazivali krstove
M. S. (1996), nastanjen u Han Pijesku, N. T. (2001), nastanjen u Lukavici, i D. P. (1990), nastanjen na Sokocu, uhapšeni su zbog širenja međunacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti na Ilidži.
10.01.2022. u 14:53
get url
text

Oni su uhapšeni jutros oko 2.30 sati u restoranu "Igman" na Ilidži, a situaciju koja se desila u restoranu za Faktor opisao je jedan od prisutnih gostiju.

VEZANI TEKST - Trojac iz Istočnog Sarajeva uhapšen u "Igmanu" na Ilidži zbog širenja međunacionalne mržnje

- Trojica momaka neprikladno su se drsko ponašala i provocirala su muzičare i pjevače u ilidžanskom restoranu, ali i vlasnika i sve goste. Naime, oni su u nekoliko navrata kod pjevača, kako su nam poslije rekli, insistirali da pjevaju nacionalističke pjesme. Muzičari nisu pristali da pjevaju pjesme koje veličaju četnike i zločince, ali oni su bili uporni i nisu odustajali. Pored traženja da pjevaju nacionalističke pjesme, ova trojica mladića u nekoliko navrata su dizala tri prsta i pokazivala krstove, koje su nosili oko vrata i na taj način provocirali sve prisutne. Neko je pozvao policiju koja je ubrzo došla u restoran i uhapsila ovu trojicu momaka – kaže naš očevidac za Faktor.

Kako nezvanično saznajemo, kod M. S., N. T. i D. P. utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi i oni će uskoro biti predati nadležnom tužilaštvu.

Iz MUP-a KS je rečeno da su spomenuto krivično djelo počinili na štetu E. S. iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.