open-navfaktor-logo
search
Anketa
Građani odgovaraju Dodiku: Zašto voze, ako im je gorivo skupo?
Cijene goriva na benzinskim pumpama širom svijeta vrtoglavo rastu iz dana u dan. Ovaj ekonomski val nije zaobišao ni tržište Bosne i Hercegovine i već odavno ogorčene građane.
24.03.2022. u 14:29
get url
text

Poskupljenje goriva implicira i veću cijenu transporta robe, a samim tim i namirnica.

Vlade zemalja pokušavaju uvesti niz mjera kako bi usporile rast cijena, te smanjile pritisak na novčanike građana. Tako su danas delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raspravljali o prijedlogu izmjene Zakona o akcizama, odnosno, prijedlog za njihovom prvremenom ukidanju, i smanjenju stope PDV-a. Raspravljali, ali građani su se uzaludno nadali. Još će pričekati na ukidanje akciza i nižu stopu PDV-a.

VEZANI TEKST - Građani će još pričekati na ukidanje akciza i nižu stopu PDV-a, mišljenje UIO "alanfordovsko"

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, gostujući u emisiji Telering na RTRS-u govorio je, između ostalog, i o cijenama goriva. Tom prilikom Dodik je poslao jasnu poruku građanima.

- Slušajte, nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio svoj automobil zato što je cijena povećana s 2,30 ili 2,40 na 3,05 ili 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, onda se prvo ugasi motor, je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete i niko nije pokušao da to uradi – rekao je Dodik.

Tim povodom pitali smo građane Istočnog Sarajeva i Sarajeva da li oni štede za gorivo i kako komentarišu poruku koju im je uputio lider SNSD-a.

Njihove odgovore pogledajte u videu:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.