open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Gradonačelnik Banje Luke istakao: MUP istražuje dezinformacije o masovnoj zarazi na jednoj slavi
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kazao je danas da je dezinformacija da je na obilježavanju slave Lazareva subota, prije nekoliko dana, došlo do masovne zaraze virusom korona, te da i MUP RS-a vodi istragu o tome.
28.04.2020. u 15:23
get url
text

On je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije Banja Luka rekao da su se takve dezinformacije pojavile na društvenim mrežama.

- MUP vodi istragu ko je i zašto pustio informaciju da se na jednoj slavi, gdje je bilo masovno prisustvo gostiju, njih 22 zarazilo. Na uzorku lica koja su proteklih dana obolijevala, nema nijednog koje se može dovesti u vezu s tim ili da je izjavilo nešto slično – kazao je Radojičić.

S obzirom na to da još uvijek nisu donesene mjere Štaba na nivou RS-a za prvomajske praznike, Radojičić je kazao da će u svakom slučaju 1. maj u Banjoj Luci biti neradni dan i neće raditi niko osim dežurnih službi, bez obzira na policijski sat, da će na 2. maj raditi ograničen broj objekata, a 3. maja neće biti dozvoljen rad tržnim centrima bez obzira na policijski sat.

On je istakao da se u Banjoj Luci od danas primjenjuju nove liberalnije mere koje su donesene za nivo cijelog RS-a, ali su u ovom gradu i dalje na snazi zabrane javnog prijevoza, okupljanja na javnim mjestima i izletištima, te organizovanju lokalnih karantina u Banjaoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.