open-navfaktor-logo
search
Akcija "Teret"
Granična policija spriječila krijumčarenje 17 osoba
Pripadnici Jedinice Granične policije (GP) BiH Gorica, u okviru operativne akcije "Teret", spriječili su krijumčarenje 17 državljana Republike Turske u mjestu Čubrina na području općine Posušje.
03.05.2023. u 16:08
get url
text

Kako je saopćila Granična policija, 1. maja spriječeno je krijumčarenje devet državljana Republike Turske. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka kojima su upravljala dvojica državljana Bosne i Hercegovine, N. Đ. (1992) i Z. I. (1995), navodi se u saopćenju GP BiH.

Prethodno, u drugom slučaju, 29. aprila, službenici ove jedinice spriječili su krijumčarenje osam državljana Republike Turske. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se četvero državljana BiH i to: M. O. (1998), S. S. (1988), S. S. (1995) i B. B. (2000), koji su strane državljane krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, a od kojih je jedno pronađeno napušteno.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim nalozima pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnje mjere i radnje na dokazivanju krivičnog djela krijumačarenje osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.