open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Hilton dolazi u BiH, luksuzni hoteli će biti otvoreni u Sarajevu i Mostaru
Internacionalni lanac hotela Hilton stiže u Bosnu i Hercegovinu i do 2026. godine otvorit će dva luksuzna hotela, jedan u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jedan u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Centre. 
15.05.2023. u 22:48
get url
text

Danas je u hotelu Waldorf Astoria u Berlinu potpisan franšizni ugovor o ulasku internacionalnog lanca hotela Hilton u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za N1. Ugovor su potpisali Simon Vincent, izvršni potpredsjednik i predsjednik EMEA regije Hilton, i Halim Zukić, predsjednik uprave Interšped d.o.o. Sarajevo.

Interšped d.o.o. Sarajevo je, naime, danas zaključio franšizni ugovor sa jednim od najvećih svjetskih lanaca hotela Hilton, a koji najavljuje otvaranje navedena dva hotela u Bosni i Hercegovini, odnosno u Sarajevu i Mostaru, najkasnije do 2026. godine.

Ovo je prva Hiltonova franšiza u Bosni i Hercegovini koja predstavlja značajan poticaj turističkoj industriji naše zemlje.

Hotel Neretva Mostar, historijski dragulj Mostara, imat će šarmantan i poseban stil Tapestry Collection by Hilton, sa smještajnim kapacitetom od 80 soba, restoran i spektakularnu terasu, kao i lounge i lobby bar.

Prostor za sastanke će se sastojati od tri pojedinačne sale, dok će hotel također imati zatvoreni bazen sa spa i fitness centrom. Hotel će zadržati svoj izgled kao nacionalni spomenik, a njegova autentičnost i fasada ostat će netaknuti sa očuvanom historijskom i arhitektonskom vrijednošću.

Hampton by Hilton Sarajevo City Centre u ulici Maršala Tita, sa smještajnim kapacitetom od 98 soba, imat će elegantan i moderan dizajn uz očaravajući pogled na grad.

S prepoznatljivim enterijerom i jedinstvenom pozicijom hotel će pružiti nezaboravan boravak gostima koji žele istražiti znamenitosti, kulturnu baštinu i već prepoznati duh Sarajeva. Uz visokokvalitetnu uslugu, gostima će na raspolaganju biti i moderne, prostrane sobe te fitness centar.

Također, planirana je obnova postojećih fasada objekta uz očuvanje njihovog karaktera i uloge koju imaju u ambijentalnoj cjelini ulice.

Hilton je vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem portfoliju se nalazi 19 brendova svjetske klase. Posjeduju više od 7.100 objekata i više od 1,1 milion soba, u 123 zemlje i teritorije te su u do sada ugostili više od tri milijardi gostiju.

Tapestry Collection by Hilton je portfolio od više od 100 originalnih hotela koji gostima nude jedinstven stil i živu osobnost, podstičući ih da se povežu sa svojom destinacijom i uživaju u autentičnim iskustvima.

Upravo takav hotel bit će izgrađen u Mostaru, dok će u Sarajevu biti građen Hampton by Hilton, što je franšiza za smještaj broj jedan, kako je ranigira Entrepreneur u posljednjih 14 godina. Riječ je o visokokvalitetnom i promišljeno dizajniranom smještaju i sadržajima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnici Sarajeva i Mostara Benjamina Karić i Mario Kordić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.