Dizajnerska kuća Romturingia

Hoće li Dacia Duster postati jedan od najslađih pick-upova

Objavljeno: 21.10.2018. u 20:23

Rumunska dizajnerska kuća Romturingia transformisala je novu Daciju Duster u izvedbi pick-upa, koja veoma dobro izgleda, a na sajmu u Hannoveru mamila je poglede posjetilaca

FOTO: ROMTURINGIA

Na sajmu komercijalnih vozila u Hannoveru u Njemačkoj rumunska dizajnerska kuća Romturingia predstavila je pick-up izvedbu nove Dacije Duster. Kao što je moguće primijetiti, uklonjena su stražnja vrata, poklopac prtljažnika i krov te je napravljen velik i otvoren prtljažni prostor.

Ispod poklopca je 1,5-litreni motor dCi s 115 konjskih snaga i 260 Nm, a snaga se prenosi na sve točkove. Osim njega, kupci će vjerovatno moći odabrati i novi 1,3-litreni turbobenzinac, koji razvija 150 KS i 250 Nm okretnoga momenta. 

Dizajnerska kuća Romturingia poznata je nekoliko godina. I prvu generaciju Dustera predstavila je u izvedbi pick-upa.

Za predstavljanja automobila limitirana je proizvodnja na 500 primjeraka, ali je jedan kupac iz Rumunije odmah kupio sve, pa još uvijek nije poznato koliko će primjeraka ove generacije biti proizvedeno. 

 

Izvor:   auto start

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije