open-navfaktor-logo
search
Nakon novih saznanja
Hrvatska ambasadorica o ubistvu rukometaša: Teško je reći koje će mjere poduzeti njegova porodica
Brutalna snimka ubistva hrvatskog rukometaša Denisa Tota objavljena je danas.
11.04.2022. u 21:12
get url
text

Na snimku koji se pojavio, prikazano je kako muškarac zadaje dva udara Totu po licu od kojih gubi svijest i pada na zemlju gdje nepomično leži. Dok je Tot ležao na zemlji, još dvije osobe, od kojih je jedna ženska osoba, koja je i najagresivnija u tom trenutku, nogama su ga udarali u glavu.

Tužilaštvo u Skoplju ima jake dokaze protiv počinitelja od kojih su dvoje, mladić i djevojka uhapšeni i sprovedeni u zatvor na 30 dana, dok je onaj koji je navodno prvi udario Denisa Tota još uvijek u bijegu.

VEZANI TEKST - Objavljen snimak ubistva hrvatskog rukometaša, dvije osobe privedene, za trećom se traga

Hrvatska ambasadorica u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj komentarisala je smrt 27-godišnjeg rukometaša.

- Pa porodica je, naravno, u šoku, napustili su Skoplje, u ovom trenutku je teško reći koje mjere će poduzeti i šta će tražiti odštetu ili kako će već postupiti. Mi smo im pružili svu ljudsku podršku i konzularnu pomoć, a dalje ćemo vidjeti kada budu došli rezultati istrage - rekla je ambasadorica Tiganj u razgovoru za RTL.

U bolnici je i dalje inspekcija koja istražuje zašto su prvo objavili da je umro od srčanog udara, napominjući da nije bilo vidljivih ozljeda. Mnogi se pitaju je li riječ o pogrešnoj procjeni ili zataškavanju. 

- Zbog tih kontradiktornih informacija koje su prvotno plasirane iz bolnice Skoplje i MUP-a da na tijelu preminulog Denisa nema tragova nasilja, a nakon provedene obdukcije koji su dali drugačije rezultate i slijedom toga je ministar zdravstva pokrenulo istragu. Državno odvjetništvo je dalo kvalifikaciju kaznenog djela - ubistvo - tvrdi Tiganj.

Posljednji ispraćaj Denisa Tota bit će sutra u rodnom Đakovu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.