open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
I naredne sedmice toplo, temperature do 23 stepena
Sunčano, pretežno oblačno i dosta toplo za ovo doba godine
04.11.2018. u 09:14
get url
text

Danas će u Posavini i Krajini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Dnevne temperature će biti od 17 do 24 stepena.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima kiša je moguća u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od sedam do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 16 do 21, na jugu do 23 stepena.

U utorak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske naoblake. Jutarnje temperature od sedam do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

U srijedu tokom dana porast naoblake. U večernjim satima kiša se očekuje u većini područja. U Krajini uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od šest do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 15 do 21 °C.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, izraženija naoblaka u unutrašnjosti zemlje bi kod osjetljivih osoba mogla usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije. Opšta slika će se poboljšavati sa odmicanjem dana. Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će temperature biti natprosječno visoke za ovaj period.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.