Snimak ovog događaja postao je viralan ove sedmice nakon što je 39-godišnji turista iz Hong Konga izašao u javnost sa svojom pričom, piše CNN.

Turista, koji je tražio da koristi samo svoje ime Mike kako bi izbjegao uznemiravanje na internetu, skočio je s deset spratova visokog podijuma u gradu Pattaya dok je bio na odmoru u januaru ove godine. Srećom, skok je napravljen iznad vodene površine. Bungee konopac je pukao milisekunde prije nego što se Mike približio dnu svog skoka, udarivši u vodu ispod.

- Doskočio sam na lijevu stranu pa su tu povrede bile ozbiljnije - rekao je Mike za CNN, prepričavajući kako je ostao prekriven modricama.

- Kao da me je neko baš pretukao - dodao je.

Njegovom poniranju svjedočili su prijatelji koji su bili s njim u safari i avanturističkom parku Changthai Thappraya.

Smješten na sjeverozapadu Pattaye, zabavni park nudi niz aktivnosti. Mike je rekao da je prvobitno otišao u park da isproba streljanu, ali je smogao hrabrosti da izvede bungee skok nakon što su ga prijatelji odvažili.

- Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam da ponovo otvorim oči kada se vratim. Shvatio sam da je uže puklo kada sam otvorio oči i bio sam okružen vodom - kazao je.

Uspio je ponovo izroniti i zaplivati uprkos tome što su mu stopala bila vezana donjom polovinom pokidanog užeta.

Mike je rekao da je park refundirao troškove njegovog skoka i platio rendgenske i ultrazvučne snimke na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač parka, potvrdio je da se nesreća dogodila i rekao da je to prvi put da je vidio pucanje pupca.

- Nakon što je pupčana vrpca prekinuta, naše osoblje ga je odmah izvuklo iz vode i pitalo ga da li je dobro. On je rekao da se osjeća kao da je u modricama. Pa smo ga odveli u bolnicu - rekao je za CNN.

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije nego što je napravio skok. Također je poslao fotografiju, kako je rekao, potpisanog odricanja, kao i kopije medicinskih računa na Tajlandu.

- Naše osoblje je objasnilo da će naša kompanija nadoknaditi medicinske račune ako se dogodi bilo kakva nezgoda ili nesreća. Ali klijent ne može tražiti kompenzaciju za druge vrste troškova - rekao je Intim.

Dodao je da bi park bio spreman platiti sve daljnje direktne medicinske troškove u Hong Kongu ako se dostave računi.