open-navfaktor-logo
search
Tajland
Ima i snimak: Turisti pukao konopac tokom bungee jumpa, srećom prošao samo s modricama
Neki tragači za uzbuđenjem opisuju bungee jumping kao iskustvo bliske smrti, ali malo njih je toliko blizu kao jedan čovjek koji je uspio da preživi puknuće konopca na Tajlandu.
23.03.2023. u 20:15
get url
text
Bungee jump

Snimak ovog događaja postao je viralan ove sedmice nakon što je 39-godišnji turista iz Hong Konga izašao u javnost sa svojom pričom, piše CNN.

Turista, koji je tražio da koristi samo svoje ime Mike kako bi izbjegao uznemiravanje na internetu, skočio je s deset spratova visokog podijuma u gradu Pattaya dok je bio na odmoru u januaru ove godine. Srećom, skok je napravljen iznad vodene površine. Bungee konopac je pukao milisekunde prije nego što se Mike približio dnu svog skoka, udarivši u vodu ispod.

- Doskočio sam na lijevu stranu pa su tu povrede bile ozbiljnije - rekao je Mike za CNN, prepričavajući kako je ostao prekriven modricama.

- Kao da me je neko baš pretukao - dodao je.

Njegovom poniranju svjedočili su prijatelji koji su bili s njim u safari i avanturističkom parku Changthai Thappraya.

Smješten na sjeverozapadu Pattaye, zabavni park nudi niz aktivnosti. Mike je rekao da je prvobitno otišao u park da isproba streljanu, ali je smogao hrabrosti da izvede bungee skok nakon što su ga prijatelji odvažili.

- Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam da ponovo otvorim oči kada se vratim. Shvatio sam da je uže puklo kada sam otvorio oči i bio sam okružen vodom - kazao je.

Uspio je ponovo izroniti i zaplivati uprkos tome što su mu stopala bila vezana donjom polovinom pokidanog užeta.

Mike je rekao da je park refundirao troškove njegovog skoka i platio rendgenske i ultrazvučne snimke na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač parka, potvrdio je da se nesreća dogodila i rekao da je to prvi put da je vidio pucanje pupca.

- Nakon što je pupčana vrpca prekinuta, naše osoblje ga je odmah izvuklo iz vode i pitalo ga da li je dobro. On je rekao da se osjeća kao da je u modricama. Pa smo ga odveli u bolnicu - rekao je za CNN.

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije nego što je napravio skok. Također je poslao fotografiju, kako je rekao, potpisanog odricanja, kao i kopije medicinskih računa na Tajlandu.

- Naše osoblje je objasnilo da će naša kompanija nadoknaditi medicinske račune ako se dogodi bilo kakva nezgoda ili nesreća. Ali klijent ne može tražiti kompenzaciju za druge vrste troškova - rekao je Intim.

Dodao je da bi park bio spreman platiti sve daljnje direktne medicinske troškove u Hong Kongu ako se dostave računi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.