open-navfaktor-logo
search
Sponzorski ugovor
Isplivao pravi razlog raskida između Neymara i sportskog giganta
Brazilski napadač Neymar godinama je bio jedno od zaštitnih lica američke kompanije Nike.
28.05.2021. u 09:33
get url
text

Ipak, od prošle godine Brazilac i poznati brend sportske opreme prekinuli su saradnju, a Neymar je u međuvremenu potpisao ugovor sa Pumom, prema kojem zarađuje 25 miliona eura godišnje.

Iako je nakon razlaza Neymara i kompanije Nike rečeno da su razlozi isključivo komercijalni, Wall Street Journal objavio je nove informacije. Prema njihovim informacijama Nike je saradnju s napadačem Paris Saint-Germaina raskinuo jer je odbio biti dio istrage o seksualnom nasilju, a koje je prijavila jedna od zaposlenica same kompanije.

Ona je 2019. godine otkrila da ju je Neymar seksualno zlostavljao tokom jedne promocije održane tri godine ranije. Poznati brend je od Neymara tražio da bude dio interne istrage u kojoj nije bila uključena policija, ali Brazilac je odbijao priznati bilo kakvu krivicu.

Na kraju je gigant u industriji proizvodnje sportske opreme odlučio prekinuti saradnju s Brazilcem, koji i u klubu i u reprezentaciji igra u opremi ovog sportskog brenda.

Neymara je za silovanje optužila i Brazilka Najila Trindade, ali je istraga prekinuta prije dvije godine zbog nedostatka dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.