open-navfaktor-logo
search
Bit će predat Tužilaštvu
Ispod palete s građevinskim materijalom krio spid: SIPA u Zenici uhapsila dilera, našli mu 3,2 kg droge
Pripadnici SIPA-e sinoć su na području Zenice proveli akciju u kojoj su pretresene dvije lokacije i uhapšena jedna osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
11.02.2021. u 11:20
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Husein S., a prilikom pretresa pomoćnog objekta, ispod palete s građevinskim materijalom, pripadnici SIPA-e pronašli su više od tri kilograma spida.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović potvrdio je za Faktor da je uhapšena jedna osoba, koja se trenutno nalazi na krim-obradi u prostorijama SIPA-e, nakon čega će biti predata u nadležnost Tužilaštva Zeničko - dobojskog kantona.

- Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin - kazao je Miladinović.

{$galerijaFotografija}

Ove aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija SIPA u Zenici, droga, Husein Smajlović, 11.02.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.