open-navfaktor-logo
search
Naoružan i opasan
Jedan osumnjičeni za stravičan napad u Kanadi pronađen mrtav, traga se za njegovim bratom
U toku je potraga za jednim od dvojice braće osumnjičenih za masovno ubadanje nožem u kojem je ubijeno deset i povrijeđeno 18 ljudi na više lokacija u Saskatchewanu u Kanadi.
06.09.2022. u 08:17
get url
text
Zločin u Kanadi

Napadi koji su se desili u nedjelju desili su se na 13 lokacija, navode vlasti.

Manje od tri sata nakon što je prijavljen prvi napad, vlasti su identificirale osumnjičene kao braću Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona.

U ponedjeljak ujutro Damien Sanderson (31) pronađen je mrtav u "gusto zatravljenom području" u blizini kuće, saopćila je policija.

Vjeruje se da povrede nije sam sebi nanio, rekla je pomoćnica komesara kraljevske kanadske konjičke policije Rhonda Blackmore, dodajući da će tačan uzrok smrti utvrditi mrtvozornik.

VEZANI TEKST - Krvavo jutro u Kanadi: Noževima ubili 10 i ranili 15 ljudi, velika potjera za dvojicom osumnjičenih

Njegov 30-godišnji brat je još uvijek na slobodi i smatra se "naoružanim i opasnim", rekla je Blackmore. Ima "dug krivični dosije" i postojali su nalozi za njegovo hapšenje prije zločina u nedjelju, prenosi CNN.

Policija je upozorila da bi Sanderson također mogao biti povrijeđen i da bi mogao pokušati potražiti medicinsku pomoć, ali nije navela više detalja o tome zašto vjeruju da bi mogao biti povrijeđen.

Iako je još na slobodi, Myles Sanderson je optužen za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva i provalu i ulazak u stambeni prostor.

Vjeruje se da su osumnjičeni putovali u crnom Nissanu Rogue sa registarskim tablicama iz Saskatchewana za koji je svjedok rekao da ga je vidio s dvije osobe unutra u nedjelju u Reginu, gradu više od 300 kilometara južno od nacije James Smith Cree, navodi policija.

Vozilo još nije pronađeno. Policija još nije utvrdila motiv napada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.