Mostar

Jedinstveni humanitarni broj za pomoć dječaku Alenu Mraviću

Objavljeno: 17.08.2019. u 21:37 Autor: A. B. Š.

Udruženje građana "Zajedno za naš grad Mostar" ustupilo je broj 17015 i Pay Pal Udruženja na korištenje za liječenje dječaka, kojem je prije dvije godine dijagnosticirana bolest Dochene distrofija mišića

Zbog nemogućnosti liječenja ove bolesti u BiH i regiji, dječak odlazi na liječenje u SAD

Do kraja ovog mjeseca Udruženje građana "Zajedno za naš grad Mostar" ustupilo je broj 17015 i Pay Pal Udruženja na korištenje za liječenje dječaka Alena Mravića iz Mostara.

U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere u BiH, a pozivom doniraju se dvije konvertibilne marke.

Naime, Alenu je prije dvije godine dijagnosticirana bolest Dochene distrofija mišića.

Nakon urađenih ljekarskih pretraga i laboratorijskih nalaza, a zbog nemogućnosti liječenja takve vrste bolesti u BiH i regiji, Alen odlazi na liječenje u SAD.

Pošto se radi o šestogodišnjem dječaku, neophodno je da s njim ide barem jadan roditelj (majka) radi pružanja adekvatne roditeljske brige.

Dio novčanih sredstava za liječenje Alena u zdravstvenoj ustanovi u Bostonu osiguran je, ali nedostaju sredstva za put i dvogodišnji boravak dječaka i njegove majke.

Alenov odlazak na liječenje i boravak njegove majke s njim, zahtijeva značajna novčana sredstva, koja ova porodica nije u mogućnosti osigurati, te im je potrebna i naša pomoć.
Alenov odlazak u SAD očekuje se svaki dan.

Svi zainteresirani koji žele pomoći ovom dječaku, mogu to učiniti, osim na Pay Palu, i putem jedinstvenog broja Udruženja te direktno na račun porodice Mravić putem žiro računa otvorenog kod Raiffaisen Banke 1610200000000098 broj štednog računa 09001636957.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije