open-navfaktor-logo
search
Napadač se predao
Jednom se bore za život: Dvojica Zeničana izbodena dok su branili djevojku od momka
Prema nezvaničnim informacijama, jedan od muškaraca je izgubio mnogo krvi i ljekari mu se bore za život
13.06.2019. u 14:57
get url
text

Zenička policija uhapsila je 40-godišnjeg S. K. iz Zenice, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer u ugostiteljskom objektu u ulici Kučukovići u tom gradu, nožem izbo dvojicu sugrađana.

Kako je potvrđeno iz MUP-a ZDK, dežurna služba PS Centar u ponedjeljak oko 22.40 sati je obaviještena da je u bašti spomenutog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira.

- Prijavljeno je da je nepoznato lice upotrebom hladnog oružja-noža, nanijelo povrede licima H. K. (37) i S. A. (36) - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Odmah nakon prijave, formirana je uviđajna ekipa Sektora krim-policije MUP-a ZDK, koja je obavila uviđaj na mjestu događaja. Paralelno s tim, na teren su poslate sve rapoložive snage, koje su u prethodna dva dana intenzivno tragale za osumnjičenim koji je nakon napada pobjegao s mjesta događaja. 

- Izvršenim uviđajnim radnjama pronađeni su i izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet potrebnih vještačenja. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela može dovesti lice S. K., rođeno 1979. godine, iz Zenice. On se danas predao policijskim službenicima, nakon čega je nad njim zavedena kriminalistička obrada - dodaje se u saopćenju.

Prema riječima očevidaca ovog incidenta, dvojica muškaraca su branila djevojku od njenog momka, te su tako nastradali.

Obojica povrijeđenih prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica na ukazivanje pomoći, te su im konstatirane teže povrede i zadržani su na daljnjem liječenju.

Iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno za Faktor da je S. A. (36) primljen sa teškim tjelesnim povredama, tačnije sa ranom nanesenom u predjelu grudnog koša i podlaktice. Radi se o povredama unutrašnjih organa.

Nakon ukazivanja pomoći na Odjelu urgentne medicine, on je upućen u Odjel za hirurške bolesti, odakle je, nakon stabiliziranog općeg stanja, sljedeći dan pušten na kućno liječenje.  Za razliku od njega, H. K. (37) je primljen sa životno ugrožavajućim ubodnim ranama u području stomaka.

- On je smješten na Odjelu za intenzivno liječenje, a sve dalje prognoze su neizvijesne - kazali su nam u zeničkoj bolnici.

Uhapšeni muškarac će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima pokušaj ubistva, nanošenje teške tjelesne povrede, te nasilničko ponašanje, biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK, naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.