open-navfaktor-logo
search
Okršaj u Beogradu
Jeremić: Vučić mi je psovao, prijetio i unosio mi se u lice, govoreći "hajde me tuci"
Predstavnici Narodne stranke Srbije, Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković, pojavili su se jutros na poziv šefa države Aleksandra Vučića ispred Predsjedništva. Vučić je prethodnog dana pozvao članove Narodne stranke "da dođu i da pokušaju da ga linčuju" i da će on, kako je rekao, sam da izađe na kraj sa njih pet.
25.06.2021. u 15:13
get url
text

- Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sljedbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite - rekao je Vučić jučer na konferenciji u Palati Srbija.

Na njegov poziv odazvali su se jutros predstavnici Narodne stranke, koji su u obraćanju medijima ispred zgrade Predsjedništva Srbije naveli da su došli kako bi pitali Vučića da li je normalno da javno poziva građane Srbije da se tuku sa njim.

- Došli smo svi mi koje je rekao da će tuče. Borivoje Borović trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bi smo rekli predsedniku da ga se ne bojimo. Pozvao nas i došli smo da tražimo prijem kako bismo vidjeli šta je htio da kaže - rekao je prije ulaska u Predsedništvo, lider Narodne stranke, Vuk Jeremić.

Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsjedništva, predstavnici Narodne stranke su se ponovo obratili medijima. Jeremić je rekao da je Vućić sišao u prizemlje i da je bio vidno bijesan.

- Sišao je predsjednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbjeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: "Hajde me tuci". Oko njega je u tom trenutku bilo obezbjeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smio. Psovao je, vrijeđao i pretio nam. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li smije da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne smije- rekao je Jeremić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.