- Podržavamo njihova nastojanja da saznaju istinu o smrti, građanina Srebrenice, rahmetli Muamera Zukorlića. Ovim putem, obavještavamo javnost da je rahmetli Muamer Zukorlić imao prijavljeno prebivalište u Srebrenici posljednjih dvanaest godina - saopćili su.

Dodaju da Klub koalicije "Moja adresa: Srebrenica" u Skupštini općine Srebrenica podržava nastojanja porodice rahmetli Muamera Zukorlića, i namjeru da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti.

- Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa Republike Srbije, te Bosne i Hercegovine da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi sa slučajem uvaženog muftije - saopćili su i dodali:

- Ukoliko se utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića nastupila kao poljedica trovanja, zahtijevamo da se po svaku cijenu pronađu nalogodavci i počinioci tog gnusnog čina i da se privedu pravdi. U vremenu iskušenja porodici upućujemo riječi utjehe uz poruku da budu istrajni i snažni.