Engleski mediji jučer su objavili informaciju kako su pred kućom Mesuta Özila ranije ove sedmice uhapšena dvojica muškaraca, a navodno se radi o članovima grupe koja je prije nekoliko sedmica napala Özila i bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Podsjetimo, Özil se vozio u svom Mercedesu kad su se pojavila dvojica napadača na motociklima koji su pokušavali zaustaviti auto kako bi se obračunali s igračima Arsenala.

Kolašinac je tada izašao iz automobila i golim rukama odbranio prijatelja, a kasnije se ispostavilo da je sve trajalo puno duže nego se mislilo, napadači su pratili dvojac još od kuće Seada Kolašinca.

- Mislilo se da su lopovi prvo htjeli satove, ali sad je igračima rečeno da žele sve što imaju. Riječ je o kriminalcima koji žele pokazati kako se nisu uplašili - naveo je izvor blizak porodici jednog od igrača za The Sun.

Obojica fudbalera već neko vrijeme pred kućama imaju osiguranje. I nakon hapšenja igračima su nastavile dolaziti prijetnje pa ih je Arsenal privemeno uklonio iz kadra, dok je supruga Seada Kolašinca toliko se prepala da je napustila Englesku - piše poznati engleski tabloid.

- Prestravljena supruga Seada Kolašinca pobjegla je u Njemačku - piše Sun i navodi da su gangsteri poručili da će bračnim parovima uzeti sve što mogu. Supruga bh. reprezentativca je navodno obećala da se više nikada neće vratiti u Englesku.