open-navfaktor-logo
search
Tačnije i efikasnije
Kompanije u BiH sve više uvode robote u proizvodnji
Robotika u BiH nije zaživjela u potpunosti iz više razloga, ali da ipak ima pomaka zaslužan je Centar za robotiku iz Tuzle, koji nudi kompletna robotska rješenja.
28.07.2021. u 08:25
get url
text

Usluge Centra traže brojna javna i privatna preduzeća, kako u BiH, tako i van naše zemlje. U našoj zemlji svjetski trendovi se ne prate zbog nedostatka stručnjaka, resursa, potrebne opreme, nedostatka stabilnog tržišta, itd, ali malim koracima ide se ka promjeni tog stanja.

- Dobijamo na dnevnoj bazi upite za instalaciju robotskih ćelija. Ponosni smo da iza sebe imamo niz ostvarenih saradnji sa domaćim kompanijama iz različitih proizvodnih sektora, gdje smo kreirali inovativna rješenja i instalirali robote različitih funkcionalnosti - rekao je Miralem Bulić, uposlenik Centra zadužen za poslovni razvoj, pišu Nezavisne.

Planiraju pružiti podršku domaćoj privredi i prenijeti dobru praksu i znanja stečena u vodećoj svjetskoj auto-industriji u Njemačkoj. U Centru nude i edukativni program gdje polaznici obuke uče kako programirati moderne industrijske robote najvećih svjetskih proizvođača.

Proizvodni program Centra zapravo predstavlja realiziranje automatizacije proizvodnje sa i bez robota, u svrhu ubrzanja proizvodnje - tačnosti, efikasnosti i produktivnosti industrijskih procesa kod klijenta. Posebno je zanimljivo da Centar obučava zaposlenike partnera te ih osposobljava za direktan rad s robotom i time donosi dodatnu vrijednost partneru i održivosti njihovog procesa zavarivanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.