- Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 15. april - Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kroz svoju borbu za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodno - pravnog subjektiviteta, i kroz odbranu od agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, Armija Republike BiH pokazala je da je jedini historijski nasljednik antifašističke tradicije na ovim prostorima. Tamo gdje je četrdesetih stala jedna generacija antifašista, devedesetih je nastavila druga - navodi Komšić u čestitki.

Dodaje da, obranivši domovinu u okvirima granica koje je utemeljilo Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja BiH, Armija RBiH koju su sačinjavali pripadnici svih bosanskohercegovačkih nacionalnosti, ujedno je odbranila i ono što je Bosna i Hercegovina uvijek bila i uvijek će biti, a bila je, jeste i biti će, domovina i država svih njenih građana.

- Petnaesti april jeste samo jedna prilika da se prisjetimo svih onih pripadnika i pripadnica Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju. Njihova žrtva obavezuje nas u tome da nikada ne odustanemo od zalaganja za sigurnu i prosperitetnu državu jednakopravnih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve. 

Svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam Dan Armije RBiH, a onima koji danas nisu s nama, i njihovim porodicama, vječna slava i hvala - navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog Kabineta.