open-navfaktor-logo
search
Pripreme
Krenuo i Tuzla City: Nalić cilja Evropu
Tuzla City danas je počeo pripreme za novu sezonu, koja bi trebala krenuti u prvoj sedmici augusta.
22.06.2020. u 18:20
get url
text

- Danas počinjemo s treninzima. Imali smo jako dugu pauzu koju smo interno nazvali "korona break". Radili smo individualno putem aplikacija. Uvjeti za trening nisu bili optimalni, svaki je igrač radio na svojoj lokaciji, a znate da je to veliko psihološko opterećenje, jer je igračima bitno zajedništvo i atmosfera iz svlačionice - rekao je trener Tuzlaka Zlatan Nalić.

Trener Tuzlaka najavio je da je cilj kluba plasman u vrh tabele, odnosno prve tri ili četiri ekipe, a da će ambicije zavisiti od dolaska pojačanja. Tuzla City traga za kvalitetnim pojedincima, prije svega u veznom redu, gdje je bilo najviše i odlazaka.

Nalić je kazao da će Tuzla City otputovati na Kupres 7. jula, a da će tim do tada kombinovati svoj teren i travnjak Sloge iz Tojšića.Na Kupresu je za 10.juli predviđen meč sa Veležom a 15.jula na povratku za Tuzlu i provjera protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Boravak u Tuzli neće dugo trajati jer ekipa ubrzo seli u Etno-selo Stanišići gdje će odigrati i jednu utakmice protiv Zvijezde 09.

Posljednja provjera pred početak sezone je na Grbavici protiv Željezničara 25.jula, odnosno sedam dana prije starta sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.