Vanredno stanje

Krvave demonstracije u Čileu: Osmero poginulih u napadima na fabriku i supermarket

Objavljeno: 21.10.2019. u 08:54

Smrtni slučajevi dogodili su se u fabrici i supermarketu u kojima su izbili požari nakon što su ih demonstranti opljačkali

FOTO: AA

Najmanje osam osoba poginulo je u neredima koji su izbili tokom masovnih antivladinih protesta koje građani u Čileu održavaju zbog povećanja cijena karata za metro. Petero ljudi poginulo je u požaru koji je izbio u fabrici odjeće koju su nedaleko od Santiaga demonstranti prethodno opljačkali.

Još tri osobe poginule su u sličnom požaru koji je izbio u supermarketu kojeg su demonstranti prethodno također opljačkali. Vlasti nekoliko provincija u Čileu, uključujući i glavni grad Santiago, proglasile su 15-dnevno vanredno stanje u toj državi nakon što su masovni antivladini protesti prerasli u nerede na ulicama.

Demonstracije nisu okončane ni nakon što je vlada saopćila da je odustala od provedbe sporne odluke o povećanju cijena karata i usluga metroa.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije