open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Francuz
Kylian Mbappe demantovao da želi napustiti PSG
Napadač Paris Saint Germaina (PSG) Kylian Mbappe demantovao je izvještaje da želi napustiti francuski klub tokom januarskog prijelaznog roka.
17.10.2022. u 11:56
get url
text

Mediji u Francuskoj i Španiji posljednjih dana izvještavaju o tome da je 23-godišnji fudbaler "frustriran" u Parizu i da traži novi klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuski reprezentativac je izjavio da je zapanjen glasinama koje su se pojavile prošle sedmice uoči utakmice Lige prvaka.

- Veoma sam sretan, nikada nisam tražio da odem u januaru. Neki bi mogli pomisliti da sam umiješan u ovo, ali nisam uopće. Bio sam šokiran kao i svi drugi... Samo sam htio reći da je to potpuna neistina - rekao je Mbappe novinarima u nedjelju nakon što je PSG na domaćem stadionu savladao Marseille rezultatom 1:0.

Mbappe je ovog ljeta bio na korak da se pridruži Real Madridu kao slobodan igrač, ali je na kraju pristao ostati u PSG-u potpisavši dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još sezonu.

Francuz je u PSG prešao 2017. godine iz Monaca u transferu vrijednom 180 miliona eura, čime je postao najskuplji fudbaler tinejdžer u historiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.