open-navfaktor-logo
search
Uhapšen Banjalučanin
Laktaši: Pijan vozio tokom policijskog sata i nasrnuo na policajce
Policajci iz Laktaša i pripadnici Žandarmerije uhapsili su jučer M. Z. zbog sumnje da je počinio više djela, među kojima su sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i prekršaje ograničenje kretanja na određenom prostoru, vožnja pod uticajem alkohola i nepostupanje po naređenju policijskog službenika.
13.04.2020. u 12:28
get url
text

Policajci su sinoć oko 22.20 sati u mjestu Jakupovci uočili vozilo BMW X6, te mu izdali svjetlosni zank da se zaustavi. Međutim, osumnjičeni se oglušio i nastavio kretanje, a naknadno je ponovo uočen u mjestu Glamočani, gdje ga je policajac ponovo pokušao zaustaviti.

- Vozač se tada naglo okreće prema službenom vozilu, te je na taj način ugrozio policijske službenike i onemogućio da ga zaustave, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Osumnjičeni je iste večeri oko 22.40 sati pronađen na adresi stanovanja i uhapšen. Za vrijeme hapšenja upućivao je prijetnje i pogrdne rječi policijskim službenicima. Кod M.Z. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83g/kg - saopćeno je iz PU Banja Luka.

U protekla na 24 sata na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka, zbog nepoštovanja zaključka Štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od
20 do pet sati sankcionisane su 34 osobe.

Prekršajno je sankcionisano 19 građana koji nisu poštovali zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta za vikend.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.