open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Leipzig trijumfovao nakon preokreta, "minimalac" Chelseaja u Amsterdamu
Chelsea je s 0:1 trijumfovao u gostima kod Ajaxa, a jedini gol na meču postigao je Michy Batshuayi u 86. minti susreta
23.10.2019. u 20:48
get url
text

Fudbaleri RB Leipziga stigli su do druge ovosezonske pobjede u Ligi prvaka nakon što su u susretu trećeg kola na domaćem terenu s 2:1 savladali Zenit.

Već u prvoj minuti Konrad Laimer je imao odličnu priliku za domaći tim, no golman gostiju je loptu izvukao ispod prečke i skrenuo je u korner.

Zenit je poveo iz prve prave prilike u prvih 45 minuta. Goste iz St. Petersburga do predosti je doveo golom Rakitskog u 25. minuti susreta, što je bio i rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku je njemački tim uspio kreirati totalni preokret. Poslije četiri minute igre u nastavku Laimer je poravnao rezultat na 1:1, da bi Sabitzer, koji je ranije asistirao Laimer, u 59. minuti pogodio za totalni preokret.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa je tim iz Leipziga stigao do druge pobjede u ovosezonskom izdanju elitnog takmičenja.

Golove s utakmice RB Leipzig - Zenit pogledajte OVDJE.

U drugom meču koji je počeo u terminu od 18.55 sati, Chelsea je s 0:1 trijumfovao u gostima kod Ajaxa, a jedini gol na meču postigao je Michy Batshuayi u 86. minti susreta.

No, fudbaleri Ajaxa mrežu Chelseaja prvi su zatresli  mrežu svog rivala. Napadač domaćeg tima Quincy Promes odlično se snašao poslije ubacivanja Hakima Ziyecha s desne strane u 36. minuti i matirao gostujućeg čuvara mreže. Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe poništen je gol prvaka Holandije, iako se činilo da je defanzivac gostujućeg tima Kurt Zouma u ovoj situaciji bio najbliži svom golmanu.

Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka, a najbliže pogotku u nastavku meča Ajax je bio u 59. minuti kada je lopta odsjela na stativi poslije pokušaja Dušana Tadića.

U 73. minuti Batshuayi je imao najbolju priliku za Chelsea, no nije uspio matirati Onanu. Srećom po njega i navijača tima iz Londona to mu je pošlo za rukom četiri minute prije kraja kada je zabio za končanih 0:1 i važnu pobjedu Plavaca

Gol s utakmice RB Leipzig - Zenit pogledajte OVDJE.

Liga prvaka, 3. kolo:
Ajax - Chelsea 0:1
RB Leipzig - Zenit 2:1

Rezultati by SofaScore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.