Nakon uspješnog liječenja

Malog heroja Emira Buzu školski drugovi na aerodromu čekali dva sata, a brat mu je u domu pripremio posebno iznenađenje

Objavljeno: 10.01.2019. u 12:34 Autor: D. Zeba

Osmjeh na licu Emir Buze, sina našeg poznatog muzičara Almira Buze izmamio je dolazak njegovih školskih drugova iz četvrtog razreda sarajevske Osnovne škole "Aleksa Šantić"

Devetogodišnji Emir Buza, koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, ozdravio je nakon petomjesečnog liječenja u Turskoj, a jučer se vratio u domovinu.

Informacija o njegovom izliječenju obradovala je sve Bosance i Hercegovce, a osmjeh na licu sina našeg poznatog muzičara Almira Buze izmamio je dolazak njegovih školskih drugova iz četvrtog razreda sarajevske Osnovne škole "Aleksa Šantić".

- To je bilo malo iznenađenje. Emir je bio izuzetno sretan. Školski drugovi su ga čekali na aerodromu skoro dva sata, jer je kasnio let iz Istanbula – kazali su za Faktor roditelji Neira i Almir Buza.

Otac hrabrog devogodišnjaka ističe da je Emir najviše poželio brata Ajdina, ali on nije bio na aerodromu jer nisu bili sigurni da će avion moći sletiti u Sarajevo ili će to uraditi u Zagreb.

- Prijedor je naš novi grad. Na preporuku doktora u naredne dvije godine preselili smo se u Prijedor odakle je porjeklom moja supruga Neira. Ajdin je u našem novom domu pripremio nekoliko izneznađenja za brata kojeg nije vidio skoro 80 dana. Oni su veoma vezani i za Ajdina je to kao 10 godina. Potekle su i suze radosnice. Emir je bratu rekao: Braco stisni me slobodno jače, jer me ne boli više“ - otkrilu su za naš portal presretni roditelji.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije