open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Manchester United slavio u gradskom derbiju, Redsi Cityju odmakli na "plus 14"
Gradski derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda pripao je klubu sa Old Trafforda s 2:1
07.12.2019. u 20:25
get url
text

Gradski derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda pripao je klubu sa Old Trafforda s 2:1.

Crveni đavoli poveli su u 23. minuti susreta. Dvije minute ranije Marcus Rashford je pao u kaznenom prostoru Građana, sa nakon što je konsultovao kolege u VAR sobi glavni arbitar Anthony Taylor je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je upravo fudbaler koji je izborio penal.

Samo dvije minute nakon vodećeg gola Rashford je imao još jednu dobru priliku, da bi u 27. minuti domaćina spasila prečka poslije još jednog šuta Rashforda.

Osim prilike iz osme minute, kada je Crvenim đavolima zaprijetio Kevin De Bruyne, aktuelni prvaci skoro da i nisu imali pravih šansi u prvom dijelu, dok su vodećem pogotku gostiju prethodile dobre šanse Jessea Lingarda i Anthonyja Martiala.

Dobru igru nakon vodećeg gola ekipa Olea Gunara Solskjaera materijalizovala je golom u 29. minuti, kada je Martial pogodio poslije dodavanja Daniela Jamesa.

S dva gola prednosti United je okončao prvo poluvrijeme, a Građani su tek pet minuta prije kraja utakmice smanjili preko Otamendija na 1:2, no to je bilo sve što je ekipa Pepa Guardiole uspjela napraviti. 

Golove s utakmice Manchester City - Manchester United pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.