open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ministarstvo poziva na zajedničko obilježavanje Svjetskog dana učitelja
Obilježavanje dana učitelja je prilika da se istakne važnost rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja, čiji su oni nosioci
03.10.2019. u 11:45
get url
text

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo organizira sutra manifestaciju povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja, 5. oktobra. Bit će održana u Sarajevu s početkom u 19 sati u Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija, najavljeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Obilježavanje dana učitelja je prilika da se istakne važnost rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja, čiji su oni nosioci. Zato se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, među njima i u Bosni i Hercegovini.

- Iako se ovaj dan zove Dan učitelja, ne bi imao smisla da sa njima ne budu naša djeca, odnosno naši učenici, koji će zajedno s odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, direktorima, stručnim saradnicima, učestvovati u ovoj manifestaciji putem prezentacije svojih likovnih i literarnih radova te realizacijom muzičkih sadržaja.

Nagrađenim učenicima i najboljim učiteljima, nastavnicima, odgajateljima, direktorima i stručnim saradnicima bit će ovom prilikom uručene nagrade - kaže se u saopćenju.

Manifestacija "Svjetski dan učitelja" se u Kantonu Sarajevo prvi put organizira na ovaj način i zbog čega je, kako se ističe, treba podržati i nastaviti organizirati jer je cilj afirmacija vrijednosti nastavničke profesije i simbioze učenik/nastavnik/škola/porodica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.