open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 14. kolo
Mladost nadigrala Slobodu, dva penala Bandića i remi fenjeraša na Otoci
Fudbaleri Mladosti upisali su petu ovosezonsku pobjedu nakon što su u meču 14. kola PLBiH s 2:0 zasluženo savladali Slobodu, dok je susret fenjeraša, koji se igrao u isto vrijeme na stadionu Otoka između Olimpika i Krupe okončan 1:1.
07.11.2020. u 14:49
get url
text

Domaći sastav krenuo je ofanzivno, a odličnu priliku imao je već u drugoj minuti. Dedić se iznenada našao u šansi poslije lošeg degažiranja Golubovića, no poklon golmana Slobode nije uspio pretvoriti u vodstvo za svoj tim.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Dedić je ponovo bio u šansi, ali je ovoga puta šutirao pored gola.

Mladost je povela u 10. minuti nakon što je Enes Alić lijepo pogodio iz slobodnog udarca. Nije ovo prvi put ove sezone da je 21-godišnji fudbaler tima iz Doboja kod Kaknja pokazao da ima preciznu ljevicu.

Isti igrač je nešto kasnije u dva navrata oprobao svoj šut, no rezultat se nije mijenjao.

Tuzlaci u prvih 45 minuta nisu stvorili ozbiljniju priliku koju bi vrijedilo izdvojiti ili spomenuti.

U 57. minuti domaći su udvostručili prednost zahvaljujući šestim ovosezonskim golom Nedima Hadžića, a velike zasluge pripadaju i Dejanoviću koji je prethodno oduzeo loptu gostima.

Od Slobodinih prilika možda vrijedi izdvojiti pokušaje Jusića i Tomaševića, kao i pokušaj Husejinovića. Sve u svemu nedovoljno za pozitivan rezultat Tuzlaka na današnjem gostovanju kod Mladosti.

{$galerijaFotografija}

U drugom susretu 14. kola PLBiH koji je počeo u isto vrijeme kada i meč Mladost - Sloboda, Krupa je u duelu dva posljednjeplasirana tima na Otoci remizirala s Olimpikom - 1:1.

Stefan Nikolić je sigurno izveo najstrožiju kaznu koju je skrivio Dujmović nakon što je srušio Vukmanovića. Golman Olimpika Adnan Hadžić je pogodio stranu, ali je udarac bio precizan i neodbranjiv.

U 72. minuti Nikolić je mogao utakmicu uvesti u mirniju završnicu za njegov tim, ali je u situaciji "jedan na jedan" pogodio Olimpikovog čuvara mreže.

Hadžić je zablistao i u 79. minuti kada je Dujakovića nadmudrio u situaciji "jedan na jedan". 

Kazna za promašaje Krupe stigla je u 83. minuti, kada je Bandić pokazao na bijelu tačku za domaći sastav, a Lekanić je izjednačio na 1:1, što se ispostavilo kao konačan rezultat u duelu dvije posljednjeplasirane ekipe.

123846227_452484339058033_4165463613077169467_n.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.