Srijeda, 27.01.2021.

Humanitarna akcija

Mostarci velikog srca: Paketići za djecu iz domova širom BiH

FOTO: A. Bečić Šuta

Gledajući kakav je odaziv, da su nam pune sve kutije, sigurno je da će biti prilike da obradujemo djecu iz više domova,  kazao je Bebanić

Nebrojeno puta pokazali su kako snažno i humano kuca srce hercegovačko. I, uspjeli su to još jednom. Brojni građani Mostara okupili su se danas na Španskom trgu gdje je upriličena akcija prikupljanja darova za djecu iz dječijih domova širom Bosne i Hercegovine, kako nijedno dijete ne bi dočekalo praznike bez paketića. Mostarci su se odazvali na poziv sugrađanina Adija Bebanića, koji je uputio putem društvene mreže.

-U početku sam mislio da to bude jedan dom u Sarajevu, ali gledajući kakav je odaziv, da su nam pune sve kutije, sigurno je da će biti prilike da obradujemo djecu iz više domova - kazao je Bebanić.

Prikupljeni pokloni bit će dijeljeni u domovima za nezbrinutu djecu i onima za djecu s poteškoćama u razvoju. Akcija pod motom "Budimo heroji", se u narednim danima organizira i u drugim gradovima naše zemlje. Neophodno je da paketić sadrži slatkiše, grickalice i igračke jer to djeca najviše vole. Također, osim poklona građani mogu ostaviti i neku poruku za djecu, ispisanu na ceduljici.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh