open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Muškarac ubijen u Hadžićima, osumnjičeni priveden
U popodnevnim satima u sarajevskom naselju Hadžići dogodilo se ubistvo. 
31.03.2020. u 18:32
get url
text
get url
text

- Ubijena je muška osoba. Uskoro će započeti uviđaj kojim će rukovoditi dežurna tužiteljica - potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS kazao je da je sarajevska policija dojavu o događaju primila u 17.10 sati.

VEZANI TEKST  - U oktobru zapalio kladionicu, danas ubio čovjeka: Poznat identitet uhapšenog zbog ubistva u Hadžićima

- Na mjesto događaja upućeno je više patrola policijskih službenika. Jedna muška osoba je, prema prvim informacijama, ubijena, a pod kontrolom policijskih službenika je osoba koja je osumnjičena za ubistvo - kazao je Hadžiabdić.

Kako nezvanično saznajemo, sve se odigralo u mjestu Ramići, a ubistvo je počinjeno na privatnom imanju, na farmi pilića, upotrebom noža.

U međuvremenu su se pojavile spekulacije da je motiv ovog napada kristoljublje, ali to zvanično nije potvrđeno.

- Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je, nakon što je stavljen pod kontrolu policijskih službenika, podvrgnut neophodnoj trijaži s ciljem kontrole njegovog zdravstvenog stanja u odnosu na eventualne indikacije na koronavirus, te je potom upućen na ljekarski pregled, u cilju konstatovanja njegovog općeg zdravstvenog stanja - kazao je Hadžiabdić.

Više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.