Modernizacija

Na Grbavici počelo postavljanje "ježeva"

Objavljeno: 19.09.2018. u 15:57

Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i N/FSBiH iznosi 390.482,79 KM

Grbavica će ugostiti Zmajeve protiv Sjeverne Irske

Na stadionu Grbavica danas počinju radovi na postavci savremenog sistema kontrole ulaza (popularni ježevi), a rok završetka radova je 5. oktobar.

Tako će biti ispunjen još jedan vrlo važan uvjet, koji je postavila UEFA, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za navijače, te cjelokupne modernizacije stadiona Grbavica.

Po projektu je predviđena postavka elektronske kontrole ulaznica i samog ulaska na svakom ulazu na tribine, što u praksi znači manje gužve i kraće zadržavanje navijača prlikom ulaska na stadion.

Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i N/FSBiH iznosi 390.482,79 KM, a javnim pozivom za izvođača radova je izabrana kompanija Mildabo d.o.o.

- Ispred FK Željezničar želim zahvaliti N/FSBiH i UEFA-i, koji daju ogroman doprinos rekonstrukciji stadiona Grbavica. Postavljanjem savremenog sistema kontrole ulaza bit ćemo još jedan korak bliže ka ispunjavanju svih uvjeta koje je UEFA postavila kako bi se na našem stadionu mogle igrati i utakmice reprezentacije BiH - izjavio je direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Novi sistem kontrole ulaza trebao bi biti u funkciji za utakmicu protiv Čelika koja se igra 7. oktobra 2018. i to će biti generalna proba pred utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije