Priština se hvali

Na Kosovo stigla 24 vojna oklopna vozila iz SAD-a

Objavljeno: 10.12.2018. u 09:52

Ceremonija prijema održžana je u prostorijama kasarne Sigurnosnih snaga Kosova i njoj su prisustvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade

Ceremonija prilikom primopredaje oklopnih vozila

FOTO: FACEBOOK

Viskokomobilna viššenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD-a na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružžanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Srbijanski mediji danas prenose informacije kosovske televizije da su na Kosovo stigla 24 blindirana oklopna vozila "Humvee". 

Ceremonija prijema održžana je u prostorijama kasarne Sigurnosnih snaga Kosova i njoj su prisustvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade. Sjednica kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sjednice predsjednik skupštine Kadri Veselji boravi u posjeti SAD-u.

Kosovska vlada u julu ove godine potpisala je ugovor sa SAD-om o kupovini 51 vozila.

Izvor:   Blic

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije