open-navfaktor-logo
search
Dramatično
Na kući Glišića ponovo plinske boce, policija ne dozvoljava prilaz
Milivoje Glišić na razglas govori da je Admir Čavka kriminalac, da će biti uhapšen i da je kupio rješenje RUGIP- a
26.12.2019. u 09:33
get url
text

Na kući Glišića ponovo su postavljene plinske boce, a sa balkona se čuje lavež pasa. Policija ne dozvoljava bliži prilaz lokaciji. 

Milivoje Glišić na razglas govori da je Admir Čavka kriminalac, da će biti uhapšen i da je kupio rješenje RUGIP- a. 

- Dali ste gradsku zemlju, zašto, gradonačelniče, ne braniš gradsku zemlju, a ja branim svoju kuću. Čuješ li, čavkurino, doći će ti kraj kad tad. Da ja to radim u Federaciji BiH, bio bih ubijen. Vidjet ćemo se vrlo brzo u MUP -u zbog prijave i vidjet će se koliko si para dao. Kriminalcu jedan, propali poslaniče - viče Glišić na razglas sa svog balkona. 

Deložacija porodice Glišić u banjalučkom naselju Vrbanja počela je jutros uz visoke mjere sigurnosti.

Ovo je četvrti pokušaj deložacije ove porodice, poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića sa ove lokacije. Prethodna tri pratile su prijetnje eksplozivom, samospaljivanjem...

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj, te FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje godinama. FK Jedinstvo je na svojoj strani imao prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a, ali je odlukom Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) jedno vrijeme obustavljeno izvršenje.

Poništenjem te odluke, trebala bi se staviti tačka na ovaj kontroverzni slučaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.