open-navfaktor-logo
search
Navijači oduševljeni
Nadmašili Inter: Koliko će Edin Džeko zarađivati po novom ugovoru u Romi?
Produženjem saradnje prezadovoljni su i navijači, koji su poručili kako je vrijeme da Dijamant zaduži i kapitensku traku
17.08.2019. u 17:17
get url
text

Sapunica je konačno gotova - Edin Džeko je produžio ugovor sa Romom, a jučerašnjim parafom obaveza se da će dres Vučice nositi do ljeta 2022. godine.

Spekulacije o odlasku u Inter trajale su od kraja prošle sezone. Sve je podgrijao Robert Prosinečki, koji je italijanskim i bh. medijima otkrio kako će kapiten Zmajeva promijeniti sredinu, ali da će ostati u Italiji. U tim danima pojavile su se i informacije da će sa Nerazzurrima potpisati trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni.

Međutim, sve je palo u vodu sinoć u 22 sata, kada je Roma zvanično potvrdila da je Džeko produžio do 2022. godine.

Sada je italijanske novinare zanimljalo šta piše na papiru koji je Džeko sinoć potpisao, odnosno detalji ugovora. Saznali su da je navodno Roma našem golgeteru ponudila bolje uvjete nego Inter. Tačnije, Dijamant će po sezoni inkasirati pet miliona eura, uključujući i bonuse, što je za nijansu manje plaća nego što je imao do sada (šest miliona, uključujući bonuse).

Produženjem saradnje prezadovoljni su i navijači Rome, koji su poručili kako je vrijeme da Džeko zaduži i kapitensku traku Vučice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.