Zvanični podaci

Naglo im skočio promet: Koliko su ugostitelji u Sarajevu zaradili tokom SFF-a?

Objavljeno: 27.08.2019. u 16:52 Autor: B. T.

Ukupan promet ugostiteljske djelatnosti za sedam dana prije Festivala je bio 9,3 miliona KM, a u sedmici Festivala 12,1 milon KM, objašnjavaju u Poreznoj upravi FBiH.

Sarajevski ugostitelji, hotelijeri, trgovci… zadovoljno trljaju ruke zbrajajaući zaradu nakon okončanog Sarajevo film festival, koji je u bh. prijestonicu doveo rijeke turista. Da je to tako, potvrđuju i zvanični podaci koje je Faktor dobio u Poreznoj upravi Federacije BiH. Radi se o prometu na fiskalnim uređajima u četiri gradske općine te Ilidži, a odnose se na ugostiteljsku djelatnost.   

- Ukupan promet ugostiteljske djelatnosti za sedam dana prije Festivala je bio 9,3 miliona KM, a u sedmici Festivala 12,1 milon KM. To znači da je promet u sedmici Festivala bio veći za 2.8 miliona ili za 30 posto – rečeno nam je u Poreznoj upravi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije