open-navfaktor-logo
search
Borci ogorčeni
Najavili masovne proteste u Sarajevu 5. septembra
Predstavnike demobilisanih boraca danas niko nije primio u zgradi Parlamenta FBiH 
03.09.2018. u 11:50
get url
text

Predstavnici demobilisanih boraca došli su danas u Sarajevo ispred zgrade Parlamenta FBiH s namjerom da razgovaraju sa predsjedavajućim Zastupničkog doma, Edinom Mušićem. Međutim, do sada ih niko nije primio.

Njihov zahtjev je odranije da Zastupnički dom FBiH do 5. septembra zakaže sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o Zakonu o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica. 

S obzirom da sjednica do danas nije zakazana i da predstavnike demobilisanih boraca niko nije primio u zgradi Parlamenta, oni za 5. septembar najavljuju masovne proteste u Sarajevu.

- Došli smo da vidimo namjeravaju li zakazati sjednicu do 5. septembra. Danas im je prvi radni dan nakon godišnjih odmora, a niko od njih nije došao na posao.  Čuli smo da Edin Mušić ima smrtni slučaj, ali dženaza je sutra. Stoga nije bilo razloga da danas ne dođe i da nas ne primi. Nakon svega, 5. septembra dolazimo pred zgradu federalnog Parlamenta i tu ostajemo dok se naši zahtjevi ne riješe, a jedan od njih je donošenje Zakona o demobilisanim borcima sa amandmanima koji su prošli u Domu naroda - rekao je Hamza Krkalić, jedan od predstavnika demobilisanih boraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.