Ubica protjeran iz BiH

Nakon likvidacije u Beogradu: Uhvaćen saučesnik Dera Čabe

Objavljeno: 11.01.2019. u 16:43

On je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se ubica dovezao do mjesta zločina

FOTO: ARHIV

Alen Cigler (40) koji se sumnjiči da je saučesnik Čabe Dera u ubistvu Nebojše Markovića koji je likvidiran pred porodičnom kućom na Banovom Brdu  u Beogradu, uhapšen je danas u opsežnoj akciji MUP-a Srbije.

Pucnjava se dogodila u prijepodnevnim satima ispred kuće u kojoj je Marković stanovao sa suprugom i bebom, u trenutku kada je izašao do kola da spakuje dječija kolica. Trenutak kasnije naišao je bijeli automobil, a na scenu je stupio hladnokrvni Der, koji se neposredno prije prvog pucnja osmijehnuo žrtvi.

On je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se ubica dovezao do mjesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

On je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije.

Inače, Der Čaba je u septembru pretprošle godine postao poznat i bh. javnosti nakon što je, zajedno sa Markom Gojčevićem iz Bara, uhapšen u sarajevskom naselju Hrasno, zbog sumnje da je u glavnom bh. gradu pripremao profesionalnu likvidaciju Likvidacija Nebojše Markovića (37), koja se jučer ujutro odigrala na Banovom brdu, izvršena je hladnokrvno i bez emocija, a obarač je povukao Subotičanin Čaba Der (39), ubica odranije poznat policiji, ali i javnosti, javili su srbijanski mediji.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije